keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Maistuu ihan vihreälle porkkanalle...

... sanoi 6-vuotiaani, joka ei oikein sosekeitoista välitä. Diplomaattinen vastaus.




Laskiaistiistain henkeen tein siis hernesosekeiton. Ja ihanaa oli! Seurana juuustotäytteistä ruispatonkia, kaupan pakastealtaasta. Kun halvalla sai.

1 sipuli
500 g pakasteherneitä
1-2 dl peruna-sipulisekoitusta
1, 5 l kasvislientä (käytin 2 kasvisliemikuutiota)
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl venhäjauhoja
tuoretta korianteria
meiramia
hunajaa
hunajasinappia
nokare ranskankermaa

Kuullotin sipulikuutiot kattilassa öljyssä ja sekoitin vehnäjauhot mukaan. Ei ruskisteta. Valkoviini tässä välissä sipulien seuraksi, hyvin sekoittaen, ettei vehnäjauhot paakkuunnu. Kasvisliemi kattilaan sekä peruna-sipulisekoitus ja herneet joukkoon. Annetaan perunoiden ja herneiden riehua reilu 10 min. Sitten pyöräytetään sauvasekoittimella soseeksi ja minä vielä puristin siivilän läpi, koska halusin extra smoothia. Kattila takaisin levylle hetkeksi porisemaan ja mausteet joukkoon. Valmis :)

Ei kommentteja: