sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Läskiäistä!


Koska edellisenä viikonloppuna paineen alaisena ja mielihalujeni viettelemänä lankesin ostamaan 2 kpl valmiita huijarilaskiaispullia, niin kotiin oli nyt pakko saada sitä kunnon laskiaistavaraa. Mutta koska ei millään huvittanut tehdä niitä samalla vanhalla reseptillä, niin tällä kertaa haettiin pulliin twistiä kaakaosta. Yhteishyvän suklaiset laskiaispullat toimivat esikuvana. Kaakaota vain oli liian vähän, kun paketti tyhjeni kesken kaiken, enkä hoksannut tarkistaa sitä etukäteen. Mutta sen verran kuitenkin riitti, että pullat saivat uutta makua ja jäivät väriltään vaaleanruskeiksi. Kaakaon lisäksi ohje oli myös munaton ja senkin vuoksi halusin kokeilla, miten se vaikuttaa taikinaan tai lopputulokseen. En huomannut mitään eroa, joten jäin kyllä kieltämättä miettimään, että mitä kummaa ne munat siinä perinteisessä taikinassakaan oikein tekevät?
Nämä olivat kuitenkin ihan huippuhyviä. Aion kokeilla vielä uudestaan, kunhan saa kaakaovarastoa taas täydennettyä. Lasten kanssa siis pyörittelimme pullat ja täytteeksi me laitoimme ihan perinteisen mansikkahillon ja kermavaahdon sokerilla ja vaniljasokerilla maustettuna.

 


LÄMMIN TOMAATTI-FETASALAATTI

Seuraavan reseptin bongasin Sillä sipulista jo jonkin aikaa sitten, joka oli nyt viimeistään pakko päästä testaamaan. Fetaan en ole oikein osannut tykästyä koskaan, joten oli aika yrittää nostaa hieman sen statusta omalta kohdaltani. Ja tämä oli loistavaa! Nyt enemmänkin asiaan perehdyttyäni huomasin, että tätä on ehditty jo monessakin blogissa yrittää ja ylistää. Feta sinänsä ei tosin edelleenkään vakuuttanut. Haluaisimpa saada käsiini tuota sulavaa fetaa, jota ideablogissa on käytetty.. En suostu luovuttamaan kuitenkaan, vaan aion seuraavalla kauppareissullani etsiä sitä rasvaisinta fetaa jota kaupungista löytyy! Harmi, kun en taida päästä käsiksi tuohon Saloniemen yrtti vetaan :/ Tähän tietysti voisi kokeilla jotain muutakin juustoa, kuin fetaa. Parasta kuitenkin oli liemi, vaaleaan leipään dipattuna purrrfekt!



KASVISPIHVIT, KERMAVIILIKASTIKE JA LÄMMIN TOMAATTILISÄKE

Tämänpäiväinen ateria sisälsi muunnoksen ylläolevasta tomaattisalaatista, ilman fetaa ja runsaalla liemellä. Tuoresalaatissa kaapista löytyneitä aineksia, jääsalaattia, suippopaprikaa ja tuoretta mangoa.

Kasvispihvit tulivat seuraavalla reseptillä omasta päästä:

2 raastettua porkkanaa
puolikas raastettu bataatti
lähes kypsäksi höyrytettyä ja sauvasekoittimella soseutettua parsakaalia  
puolikas pipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä (tipautin samaan astiaan soseutumaan parsojen kanssa)
2 munaa
½ dl sämpyläjauhoja
suolaa
mustapippuria
korianteria
meiramia

Kaikki sekaisin ja uunipannulle kypsymään haluttuun muotoon n. ½ tuntia 200 asteeseen.

Joskus täytyy kokeilla uppopaistaa rapeakuorisiksi näitä pyöryköinä, koska nämä olisivat myös loistavia dippailtavia lihapullien sijaan.

Kermaviilikastikkeen mausteet:

Suolaa
Sweet chili sausea
Mustapippuria
Paprikamaustetta
Sipulijauhetta
Hunajasinappia

2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

en tiedä missä kokkailet, mutta Helsingistä Saloniemen vetoja saa ainakin Hakaniemen Kallin lentävästä lehmästä ja juuren puodista. Laitilasta juustoa saa paitsi tilalta, myös muutamasta kaupasta. ja ainahan tilalta voi tiedustella mistä muualta sitä saisi :).

Salice kirjoitti...

Minä kokkailen täällä Keski-Pohjanmaan rannoilla, eli todennäköisesti toistaiseksi ainut keino päästä vetoihin käsiksi, olisi nakittaa homma jollekin tutulle eteläsuomeen, tai sitten lähteä vetanhakureissuun itse. Kiitos ostopaikkatiedoista, täytyy laittaa muistiin nämä :)