torstai 12. elokuuta 2010

Potato skins my way, eli perunankuoria mun tiellä.

Näitä hehkutettuja "juttuja" piti saada testattua. Ja koska tämän mielihalun iskiessä kaapista ei löytynyt cheddarjuustoa, mutta aurajuustoa löytyy AINA, niin kätevästi vaihdoin keltaisen juuston homeiseen valkoiseen sherkkuunsa. Reippaana tyttönä tyhjensin tottakai lautasen, vaikka totta puhuen tämä määrä oli kyllä liikaa yhdelle :D



4 pestyä rosamundaa
vähän rasvaa
1 sipuli silputtuna
5 siivua pekonia silputtuna
mustapippuria
Auramurua oman maun mukaan tai 1/4 palaa murustettuna
ranskankermaa n. ½ dl
Persiljat lähinnä kuvausrekvisiittaa, mutta sopivat kyllä makuun hyvin!

Ensin halkaise perunat ja raaputa sisältö pois esim. lusikalla. En ollut kovin tarkka tässä, jäi paksumpaa ja ohuempaa seinää. Raavitut perunat laitoin itse kylmään veteen talteen ja käytin sosekeittoon tärkkelykseksi.
Voitele perunat ympäriinsä sulatetulla rasvalla ja laita uuniin vuoassa 200 asteeseen, annetaan olla siellä kunnes tuntivat kypsältä haarukalla kokeiltaessa.
Perunoiden paistatellessa itsejään uunin lämmössä, paistetaan sipuli-pekonisilppu pannulla rapeaksi, maustetaan pippurilla ja levitellään talouspaperin päälle valumaan. Kun ovat vähän jäähtyneet, sekoitetaan auramuru joukkoon. Kun perunat ovat kypsiä, levitetään aura-pekoni-sipulisilppu perunoiden kyytiin ja laitetaan takaisin uuniin. Vain siksi aikaa, että ovat lämmenneet ja juusto vähän sulaa.
Sitten vain nokare ranskankermaa päälle ja tuoretta persiljaa kyytiin jos haluaa. Minä jatkossa haluan, koska se oli hyvää. Kenties sopisi hyvin joku muukin yrtti.

Oikeaa laihdutusruokaa, koska lihottava perunahan on kaavittu tyystin pois.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta,kuulostaa hyvälle! Ite en tajuis tällasia tehdä:)

Elina kirjoitti...

Nam, tehtiin näitä lasten kanssa iltapalaksi ja olivat kyllä hyviä!

Kiitos ohjeesta :)

Salice kirjoitti...

Olkaa vaan hyvä molemmat! Teitkö Elina aurajuustolla siis?