torstai 12. elokuuta 2010

Bataatti-vuohenjuustokeitto

Tähän keittoon siis käytin edellisestä potato skins-reseptistä jääneet perunoiden sisuskalut.

1 bataatti
1-2 jauhoista perunaa
1 sipuli
1valkosipulinkynsi
1 kasvisliemikuuto
loraus omenaviinietikkaa/valkoviiniä
mustapippuria
merisuolaa maun mukaan
n. 5 cm: pätkä vuohenjuustoa

Bataatti ja sipulit kuoritaan ja pilkotaan. Valkosipulinkynsi voi mennä ihan kokonaisenakin. Kaikki ainekset kattilaan ja vettä päälle niin että peittyvät juuri. Jos käyttää kokonaista perunaa, niin myös se pilkottuna mukaan. Minä käytin perunoista raaputettua sisusta, joten laitoin ne mukaan vasta aika loppuvaiheessa.
Annetaan kiehua kypsiksi ja sen jälkeen sauvasekoittimella survokseksi. Halusin melko paksua keittoa, joten liemeksi riitti keitinliemi.
Vuohenjuusto pilkotaan sekaan ja pyöräytetään vielä sauvasekoittimella ja annetaan juuston sulaa joukkoon. Bataatti on tosi makea juures, joten lisäsin vielä hiukan merisuolaa.

Ihanaa keittoa, joka kyllä ehdottomasti vaatii kaveriksi hyvää valkoviiniä!

Ei kommentteja: