keskiviikko 25. elokuuta 2010

Spagetti bolognese

Tein tämän kastikkeen pitkän kaavan mukaan. Ja maku oli ihan törkeän täydellinen. Melkein kuin Italiassa.


400 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 pala selleriä
4 porkkanaa
7 keskikokoista tomaattia, kaltattuna
1 tetra (390g) tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä
n. 3 dl valkoviiniä
mustapippuria
suolaa
muskottipähkinää raastettuna

Kastike kannattaa valmistaa isolla kannellisella pannulla, paksupohjaisessa kattilassa tai kuten minä tein, valurautapadassa. Sai enemmän fiilistä mukaan!

Selleri ja porkkanat raastetaan ja ja paistetaan sipulisilpun kanssa pehmeäksi. Jauheliha joukkoon ja nekin paistetaan kypsäksi. Kaadetaan valkoviini, tomaattimurska, kaltatut ja pilkotut tomaatit ja tomaattipyre joukkoon ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Annetaan hautua liedellä kannen alla vähintään 2 tuntia. Ihan lopuksi raastetaan vähän muskottipähkinää mukaan :)
Joka on muuten tällä hetkellä minun ehdoton suosikkimauste <3

Ei kommentteja: