keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Lempparilohtua yksinäisen iltaan

Katkarapukastiketta ja nuudeleita <3

1 paahdettu paprika
½ sipuli silputtuna
ruokakermaa
loraus valkoviiniä
chilikastiketta
tuoretta pinaattia
isoja katkarapuja
aurajuustoa
suolaa
pippuria

Aloitetaan paprikasta. Puolitetaan se uunipannulle (siemenet ja kanta pois) leivinpaperin päälle ja laitetaan 200 asteiseen uuniin niin pitkäksi aikaa, että kuori alkaa mustua. Nostetaan puolikkaat pieneen muovipussiin jäähtymään. Kun ovat jäähtyneet tarpeeksi ettei sormet pala käsiteltäessä, vedetään kuoret pois. Pilkotaan pehmeät paprikat haluttuun muotoon.

Sitten paistinpannulle öljyä ja kuullotetaan sipuleita siinä hetki. (Tässä vaiheessa voi laittaa nuudeliveden kiehumaan.) Pannulle sipuleiden joukkoon lisätään paprikat ja pinaatti ja loraus valkkaria. Kiehutellaan hetki ja lisätään ruokakerma. Annetaan taas hetki kiehuskella ja hoidellaan nuudelit kiehuvaan veteen naapuriliedellä. Lisätään aura kastikkeeseen reiluina palasina, tarkistetaan suola ja lisätään pippuria ja chilikastiketta. Viimeisenä huoneenlämmössä sulaneet katkaravut, sekoitus ja valmis!  

Katkaravut ovat parhaimmillaan, kun ovat saaneet rauhassa sulaa omaan tahtiinsa. Minä en edes omista mikroa, mutta hätätapauksessa sulatan ravut lämpimän veden alla siivilässä. Jäisiä rapuja en koskaan laita pannulle, tuottaa liikaa ylimääräistä nestettä ja kypsyy epätasaisesti.

Ei kommentteja: