keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Moussemania

Olen saanut pakkomielteen valmistaa täydellinen jälkkärimousse. Parhaasta testierästä (mansikamousse) en tietenkään ottanut kuvaa, joten jääkööt toistaiseksi reseptikin salaisuudeksi. Samoin mangomousse jäi ikuistamatta.
Mutta seuraava mousse on näitä pakko kokeilla-reseptejä. Henkilökohtaisena mielipiteenä myönnän, että en lämmennyt tälle ollenkaan. Reseptissä on mielestäni liikaa kanelia ja onko se tarpeenkaan (vaikka laitoin niukasti ohjeen määrästä huolimatta) ja maku ei mitenkään vetänyt vertoja seuraavalle oikealle suklaamousselle. Ei voi rehellisyyden nimissä puhua suklaamoussesta ja avokadosuklaamoussesta samana päivänäkään :D
Tsori. Mutta trendikästä raw-ruokaahan se on toki.

Avokadosuklaamousse

Reseptin valitsin useiden blogien joukosta tällä kertaa Lettupannusta.

1 kypsä avokado (n. 150g)
0,6 dl lämmintä vettä
0,6 dl  tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
0,5 rkl sitruunamehua
0,5 dl tai maun mukaan tomusokeria


Puolita avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha kulhoon. Lisää muut aineet ja hurauta sauvasekoittimella sekaisin. Säädä makeutta oman maun mukaan, anna vetäytyä hetki jääkaapissa ja tarjoile.





Maitosuklaamousse

Tämä resepti on peräisin vuoden 2008 Suomen Kuvalehden Gourmet-julkaisusta.
Rikollisen hyvää ja pehmeää.

4 kpl keltuaista
2 dl kuohukermaa
200 g maitosuklaata
1 liivatelehti
4 dl kermaa vaahdotettuna.

Sulata suklaa valmiiksi ja laita liivate kylmään veteen likoamaan. Sekoita keltuaiset ja 2 dl kermaa ja nosta sekoituskulho vesihauteen päälle. Kypsennä niin että seos paksunee. Liuota liivate tilkkaan sokerivettä. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja liivateneste. Lisää jäähtyneeseen massaan löysäksi vatkattu kerma. Jaa mousse tarjoiluastioihin ja anna hyytyä viileässä paikassa.

Ei kommentteja: