tiistai 9. maaliskuuta 2010

Punajuuri < 3 aurajuusto

Yksi asia, mitä meiltä löytyy aina jääkapista, on sinihomejuusto. Ja paras makuyhdistelmä syntyy, kun sen kaveriksi laitetaan jotain makeaa. Tässä meidän sunnuntai-päivällinen:

Keitettyä punajuurta
Auramurua
Pinjansiemeniä + pari rkl sokeria ja loraus hunajaa.

Kypsät punajuuret viipaloidaan lautaselle ja ripotellaan auramuru päälle.
Pinjansiemenet paahdetaan kuivalla pannulla ja lisätään sokeri. Annetaan karamellisoitua, lisätään hunaja ja kaadetaan suoraan aura-punajuurten päälle.
Tätä älyhelppoa ja nopeaa syötävää (jos punajuurten keittoaikaa ei lasketa) tarjoilisin mieluiten ihan omana alkuruokanaan. Mutta me nälkäiset moukat latasimmekin koko aterian samalle lautaselle.
Annos ei näytä kauneimmalta mahdolliselta, mutta voin kertoa, että maku oli ihan bueno!


Pihvit ovat ihan tavallisia jauhelihapihvejä ja muut ihan tavallisia uunikasviksia. Siis porkkanaa, sipulia, valkosipulia ja kirsikkatomaatteja. Mausteena seesamiöljyä, viinietikkaa, suolaa, mustapippuria ja hunajaa.

Ei kommentteja: