keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Muhkeaa pääsiäiskakkua


Kaarina Roinisen kirjasta (TV-leipurin viikonlopun leivonnaiset) napattu resepti, omilla muokkauksilla.

Pohja:

125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Rasva ja sokeri vatkataan vaahdoksi ja lisätään muna hyvin vatkaten. Keskenään sekoitetetut kuivat aineet lisätään taikinaan sekoittaen. Levitetään taikina korppujauhotettuun irtopohjavuokaan pohjalle ja reunoille.
Vuoan voi laittaa jääkaappiin odottamaan siksi aikaa kun valmistaa täytteen.

Täyte:

1 prk rahkaa
200 g philadelphiaa (tms. maustamatonta tuorejuustoa)
1 dl sokeria
3 munaa (isoja riittää 2)
1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan mehu (tai oman maun mukaan)
½ dl perunajauhoja
2 tl vanilijasokeria
2 dl kuohukermaa

Muut aineet, paitsi kerma sekoitetaan keskenään hyvin, itse käytin vatkainta että sai tuorejuuston kunnolla sekaisin. Lopuksi lisätään nostellen erikseen vatkattu kermavaahto. Kaadetaan pohjan päälle ja paistetaan uunissa 175 astetta, alimmalla ritilätasolla ja n. 60 min. Pinnan ei ole tarkoitus ruskettua, eli jos alkaa tummumaan, niin folio päälle.

Hedelmäinen jälkiruokakastike

2 porkkanaa raastettuna
2 omenaa lohkottuna, kuorittuna ja siemenkodat poistettuna
1 päärynä, sama kohtalo kuin omenalla
3 dl vettä
½ dl sokeria
1 kanelitanko

Kaikki kattilaan ja annetaan kiehua 15 min. Siivilöidään osa liemestä esi astiaan ja poistetaan kanelitanko. Muut ainekset sauvasekoittimella survokseksi, paksuutta voi säädellä lisäämällä erikseen otettua lientä.

Ei kommentteja: