maanantai 30. toukokuuta 2011

Suklaatorttu á la Varenne




Pesee mutakakun mennen tullen. Niin maussa, kuin epäterveellisyydessäänkin.
Todella tömäkkää tavaraa siis, mutta parasta suklaakakkua mitä olen ikinä maistanut!

1 dl vahvaa kahvia
250 g tummaa suklaata (50-70%)
250 g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa

lisäksi kermavaahtoa ja raparperihilloa

Säädä uuni 175 asteeseen. Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka foliolla ja voitele kevyesti voilla.
Mittaa kahvi kattilaan vesiheuteeseen ja paloittele suklaa kahvin joukkoon. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Anna veden kiehua rauhallisesti, ettei sitä joudu suklaan joukkoon. Sekoittele voi ja sokeri vuorotellen muutamassa erässä suklaan joukkoon. Nosta kattila pois vesihauteesta ja jäähdyttele seos haaleaksi.
Vatkaa kananmunat kevyesti ja sekoita ne jäähtyneeseen suklaaseokseen.
Kaada taikina vuokaan ja paista torttua uunissa n. 1 tunti. Torttu nousee hiukan uunissa, mutta painuu sitten kasaan ja pinta lohkeilee koristeellisesti.
Anna tortun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta se sitten vuokineen jääkaappiin. Jääkaapissa torttu saa tekeytyä vähintään vuorokauden, mutta parhaimmillaan se on 2-3 päivän päästä.




Lisäksi vatkasin ihan maustamattoman kermavaahdon ja keittelin tavallisen raparpelihillokkeen kevään ensimmäisistä raparperin varsista ja hillosokerista.
Ja kuten tämän ja edellisen postauksen kuvista saattaa nähdä, kakkua ja kalaa syötiin mökkiolosuhteissa romantillisesti paperilautasilta.
Kohta pukkaa siis myös grillausreseptejä perässä :)

(Kakun ohje on bongattu Glorian Ruoka&viini-lehdestä 4/2010)

1 kommentti:

Ilona Ylinampa kirjoitti...

Vitsit, miten ihanan näköistä kakkua! Ja muutenkin sie oot kyllä niin taiva ruoanlaittaja/leipoja/sisustaja/askartelija ja mitä kaikkea vielä.

Mukavaa kesää ja toivottavasti nähdään mahd. pian. :)