keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Tuoretomaattipasta


On aika herättää blogi eloon pitkältä tauolta. Kameran puutteessa en ole päivittänyt tuotoksiani, mutta nyt on sekin ongelma ratkaistu ja täällä ollaan julkisesti hellan ääressä taas!
Tänään lounaaksi yksinkertaista ja nopeaa ja tietysti hyvää syksyn sadosta. Eilisen Sikke - Ruokaa rakkaudella- ohjelman inspiroimana otin äidin puutarhasta saadut tomaatit kauniiseen käteen ja tekaisin todella nopean aterian siitä mitä kaapista ja kartanolta löytyy -periaatteella. Kartanolta löytyi yrtit ja kaapista muut aineet. Yrteiksi käy siis mitkä tahansa, timjami, basilika tms. mitä on vain saatavilla.


TUORETOMAATTIPASTA 

Annoksesta riittää yhdelle.

pastaa itselle sopiva määrä (ihan perus barillaspagettia, jokainen itseäänkunnioittava, ei niin nälissään kituva kokki valmistaa tietenkin pastan itse. Itse en osu tällä hetkellä kumpaankaan kategoriaan)
2 tomaattia
1 valkosipulinkynsi
n. ½ dl- 1 dl hyvää oliiviöljyä
mustapippuria 
Maldon-suolaa (mikä tahansa suola toki käy, mutta se fiilis, se fiilis!)
lehtipersiljaa
villirucolaa

Aloita laittamalla vedet kiehumaan tomaattien kalttausta varten, sekä pastan keittämistä varten. Laita pasta kiehumaan. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja kasta esim. reikäkauhaa apuna käyttäen tomaatit kiehuvaan veteen, sen verran että kuori lähtee juuri ja juuri rullautumaan irti. Tähän menee aikaa n. 10-20 sekuntia. Nosta tomaatit reikäkauhalla kylmään veteen, jotta ne jäähtyvät nopeasti, eivätkä jatka kypsymista ja muutu ällön limaisiksi käsitellä. Irrota tomaateista kuori ja leikkaa ne neljään osaan, poista siemenet ja kannat ja silppua kuutioiksi. Silppua myös valkosipuli ja yrtit. Kaada reilusti oliiviöljyä kattilaan ja lämmitä se. Reilusti sen vuoksi, että tässä annoksessa oliiviöljy toimii itse kastikkeena. Sitä saa siis olla riittävästi, kuivaa pastaa ei tykkää syödä kukaan. Oliiviöljy on sopivan lämmintä, kun se on kuumaa muttei niin kuumaa että seuraavaksi lisättävät valkosipulit alkaisivat sihistä. Öljyä on tarkoitus lämmittää vain sen verran, että se herättää ainesten maut esiin, muttei kypsennä niitä. Lisää siis valkosipuli, pippuria maun mukaan myllystä, sopiva ripaus suolaa, tomaattikuutiot ja silputut yrtit. Valmis!

Ei kommentteja: