maanantai 30. toukokuuta 2011

Koivugraavattu siika salaattinyytissä

Tässä piristävä graavikalaresepti juhannukselle!
(Tai miksei joulullekin, kun kerää tuoreita koivunlehtiä säilöön pakastimeen valmiiksi!).

Mikä tahansa kala käy graavaukseen, meillä sattui olemaan paikallista siikaa saatavilla ja tarjouksessa, joten suunnittelemani lohen sijaan siika lähti kalatiskiltä mukaan.

Luulin koivun maun olevan miedompi, mutta ainakin siian kanssa se maistui vahvana yllättävästi! Söimme kalan alkupalana salaattinyyttien täytteenä ja koivun aromi tuli ihan selvästi esiin muiden makujen rinnalla.
Tätä teen toistekin!


Koivunlehdet ovat parhaimmillaan tähän tarkoitukseen mahdollisimman nuorina.

kalafilee
merisuolaa
ripaus sokeria
koivunlehtiä revittynä

Kalafile asetetaan leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin ja suola, sokeri ja koivu ripotellaan päälle. Kääritään tiukaksi paketiksi ja vielä kelmua tai foliota päälle, että pysyy varmasti tiiviinä. Sitten vaan jääkaappiin ja kevyt paino päälle.
Ohut siika valmistuu vuorokaudessa, paksumpaa lohta odottelisin ainakin pari päivää.Keräsalaattiin käärityt ja sormin syötävät alkupalanyytit sisälsivät siian lisäksi porkkanaraastetta, retiisiä, avokadoa ja keltaista melonia. Purjosipuliakin piti laittaa, mutta pääsi unohtumaan. Ihana alkupala, varsinkin nyt kun kaikkia ihania kasviksia alkaa olla tuoreena ja suomalaisena saatavilla :)

Ei kommentteja: