maanantai 19. syyskuuta 2011

Tomaattista nuudeliwokkia ja tiikerikatkarapuja




Inkivääritomaattikastike paprikanuudeliwokkiin
(annoksesta riittää kahdelle-kolmelle, kesto yhteensä 2 h 15 min, voidaan valmistaa edellisenä päivänä)

1 kg tomaatteja
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
peukalon kokoinen pala kuorittua inkivääriä
4 dl tuoreananasmehua
1 tl merisuolaa
mustapippuria myllystä

Sipulit kuoritaan ja pilkotaan ja freesataan hetki öljyssä. Lisätään tomaattilohkot ja freesataan taas hetki. Lisätään kuorittu ja isohkoiksi paloiksi pilkottu inkivääri sekä mustapippuri ja suola. Kiehautetaan ja annetaan kiehua hiljalleen 1 ½ tuntia. 
Siivilöidään/paseerataan tiheän siivilän läpi ja keitetään vielä kasaan n. ½ tuntia tai niin kauan että on sopivan paksua. 
Erotetaan kastikkeesta sivuun n. 1 dl erillistä tarjoilua varten.


Tiikerikatkaravut
(kesto 7 min)


n. 10 tiikerikatkarapua
2 sitruunaruohoa
öljyä, mustapippuria, suolaa

Ravut työnnetään sitruunaruohovartaaseen, sivellään öljyllä, pippuroidaan ja pyöräytetään hiukan suolaa päälle. Grillataan nopeasti kuumassa grillissä, n. 1-2 minuuttia/puoli.

Paprikanuudeliwok
(kahdelle, kesto 15 min)

½ chili
½ vihreä paprika
½ keltainen paprika
½ sipuli
1 puntti nuudelia

Kiehautetaan kattilassa vettä, nostetaan kattila pois liedeltä ja laitetaan nuudelit muutamaksi minuutiksi veteen turpoamaan. 
Suikaloidaan sipuli ja paprikat. Chili leikataan pieneksi silpuksi. Chili ja sipuli freesataan tilkassa öljyä ja lisätään paprikat, freesataan vielä hetki. Lisätään sekaan nuudelit ja aiemmin keitetty tomaattikastike. Lämmitetään ja annostellaan tarjoilulautasille. Koristellaan tuoreella korianterilla.
Tarjoilulautasille laitetaan vielä pieni kulho aiemmin erikseen otettua kastiketta varten, jossa voi dippailla grillattuja rapuja.


Ei kommentteja: