maanantai 5. joulukuuta 2011

Dominot


Tämä tulee nyt ilman reseptiä ihan vinkkinä vaikka joululeivonnaisiin. Resepti nimittäin on suoraan Kinuskikissan reseptipankista, enkä ala sitä tähän kirjoittamaan.
Hyvä resepti, tosin itselläni ei riittänyt läheskään kärsivällisyyttä sekunti sekunnilta pehmenevän taikinan kanssa räpellys kaulitsemalla ja painamalla nättejä kuvioita piparimuotilla. Kun takina oli totaalisen jumittunut pöytää ja lähes silminnähden suli siihen, tein sukkelan & nokkelan päätöksen pyöritellä takina ihan pieniksi palleroiksi ja paistaa se pyörylöiksi. Kooltaan nämä ovat pieniä ja sieviä suupaloja.

Totta puhuen ei harmainta aavistusta, kuinka se kaulitseminen ja muotilla leipominen käytännössä sitten oikein onnistuu, mutta leikitään että minä en olisi mitään söpöjä perhosia edes halunnut. Pyh.

Mutta siis, onnistuu tämä ilmankin perhosefektiä ja makuhan on todellakin ihan bueno. Sen verran vain lisäisin ohjeeseen, että täytetyt pikkuleivät on säilytettävä jääkaappiolosuhteissa ja mielellään ennen tarjoilua nimenomaa, täyte kiinteytyy kylmässä ja on siten tietysti helpompi napostella. Täytettä on ohjeessa reilusti, ainakin tällä minun tavallani tehtynä, eli jos sattuu kaapissa olemaan enemmänkin keksejä, niin ei muuta kuin niihinkin sitten vaan tuota ihan dominotäytteen makuista tahnaa väliin. Saa tavallisista pikkuleivistä helposti juhlavampaa :)

1 kommentti:

Miriele kirjoitti...

Oi, näitä täytyy kyllä kokeilla itsekin! :)